Klosterhaugen på Nordnes
Vakre bergenshus - med byens beste beliggenhet !

  

  

 

  

  

Katten Goliat

Goliat - en tidligere villkatt innfanget og øremerket av Dyrebeskyttelsen i Bergen, er "Konge på Klosterhaugen" med sine nærmere 10 kg. Han er VELDIG lite begeistret for alle løshundene, som til tross for lovfestet båndtvang i byene året rundt, løper fritt rundt i parken mens hundeeierne ubekymret småprater med hverandre.
En konfrontasjon med Goliat kan fort resultere i utrevne øyne for hunder som blir for nærgående!
Veldig trist for hund - og eier.
BE WARNED!

  

Amalie Skram vokter inngangen til Klosterhaugen  

Klosterhaugen på Nordnes ble bygget i 1890 årene, og har byens desidert beste beliggenhet. Her kombineres det urbane liv med byens grønne lunger. Selv om man bor midt i byen, bare 100 meter fra gågaten og Bergen sentrum, har man en unik nærhet til Klosterparken, Nordnesparken, og Nordnes sjøbad. Likeledes kort vei til trening i Nordneshallen eller på Nordnesbanen. Akvariet på Nordnes er velkjent, likeledes kunstermiljøet på Klosteret og Verftet der en kan nyte en utepils i sjøkanten når været passer. Huset har en fantastisk utsikt over Bergen. På Vestsiden kan man se Hurtigrutens komme og gå, og på østsiden kan man beskue Statsråd Lehmkul i all sin prakt, eller studere de store cruiseskipene som ankommer Nordeuropas største cruisehavn. På forsiden av husrekken ligger Klosterparken med sine vakre trær, blomster og gressbakker, en meget populær sol, utegrill og rekreasjonsplass, ikke minst for byens mange studenter.

 

  

Klosterhaugen 9 med sin rehabiliterte stil fra 1890Klosterhaugen 9 i Bergen er ført tilbake til sin opprinnelige stil fra 1890 årene, med rød Hollandsk teglsten på taket, losholtvinduer fra Frekhaug Trevare,
og liggende perlestaff panel (såkalt Bergenspanel).
Dessuten med rekonstruerte utskjæringer over vinduene, og over inngangsdøren. Innvendig er huset totalrenovert til dagens standard, og antall leiligheter er redusert fra opprinnelig 6 leiligheter til en stor familieleilighet med kontor, samt 2 hybelleiligheter.